Шотландец прави интересно разкритие за Бранимир Костадинов във Facebook

Публикувано на: 03.12.2009 14:33

Автор: Проспорт.бг

©facebook.com
Крис Досет
Случайно попадение на Проспорт.бг в световната мрежа facebook ни информира, че младият Бранимир Костадинов по време на престоя си в Шотландия е помагал тихомълком на български дом за деца, лишени от родителски грижи.

Досега знаехме за акции на семейството на Стилиян Петров и на Димитър Бербатов. Известен е ангажимента на Красимир Балъков към "SOS-Kinderdorf - България". Оказва се, че и сегашният нападател на Черноморец е отделял средства, за да помогне.

Член на неговия фен клуб във facebook под името Chris Dossett пише през февруари, когато нашенецът все още защитава цветовете на Хартс:

Branny is a really great guy. We are trying to raise funds and brighten up a Bulgarian orphanage and he donated lots of stuff to the cause! (б.р. - Брани наистина е страхотен. Ние се опитваме да наберем средства и да помогнем на българско сиропиталище и той дари много неща за каузата!).

Фенклубът е създаден от българската студентка в Германия Зорница Фазлийска.

Бранимир Костадинов категорично отказа да назове името на дома и с какво точно е помогнал. Стана ясно единствено, че децата са  в социално заведение от Северозападна България и той има контакт с тях. Според него това е личен избор и всеки следва да реши сам дали да помага, когато това е възможно. Над всички са децата, които очакват грижа, твърди нападателят.

Идва Коледа!