И Интерпол започна разследване срещу Генов

Публикувано на: 10.12.2009 19:07

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
С кючек на маса, музика на живо и няколко момичета – така домакините от Управителния съвет на Футболната федерация на Македонияса „почерпили” госта си - българският съдия Антон Генов, твърдят очевидци на празненството ден преди мача Македония - Канада, предаде местната телевизия "А1".

Дали покрай наздравиците е сключено и споразумение мачът да свърши с победа за домакините с два гола разлика в момента проверяват УЕФА и Интерпол. Според неофициална информация Интерпол разполага с твърди доказателства, че спорните четири дузпи са донесли някому печалба от 8 милиона евро.

Българският съдия Антон Генов е изваден от листата на ФИФА и България, след като чака десет години, вчера изгуби шанс неин арбитър да води мачове в Шампионската лига, коментира "А1".

Три дни след избухването на скандала във връзка със съмненията, че мачът Македония - Канада е уговорен, ФФМ мълчи, а селекционерът на националния отбор Мирсад Йонуз използва редовния брифинг с журналистите, за да информира за приятелския двубой с Либия, посочва медията.

Възниква въпросът, коментира А1, дали в случая ФФМ се опитва да се скрие зад футболистите, след като днес за първи път македонските национали бяха споменати от своя треньор във връзка с тази история. „Аз, експертният екип и футболистите създаваме човешки ценности и не може никой да унищожи нещо, което е създавано с години, не ползвам никой да лъже футболната общественост”, казал Йонуз на брифинга, въпреки че никой не е търсил отговорност от футболистите, нито пък има съмнения за тяхно участие.

УЕФА насочи съмненията си във връзка с мача от миналия месец към съдията Антон Генов и съобщи, че ще поиска информация от футболните съюзи на Канада и Македония.