Легенда на Хартс оглави Шотландия

Публикувано на: 24.12.2009 10:55

Автор: Проспорт.бг

©timesonline.co.uk
Крейг Ливейн
Шотландската футболна асоциация назначи Крейг Ливейн за национален селекционер. Бившият треньор на Дънди Юнайтед подписа договор за две години и половина, след като се раздели с клубния си тим.

„За мен това е сбъдната мечта,” заяви 45-годишният специалист. Той веднага съобщи, че футболистите, които са били пренебрегнати или изгонени по времето на Джордж Бърли, ще получат нов шанс.

Крис Бойд и Лий МакКълок отказаха да играят под ръководството на Бърли, докато Алън МакГрегър и Бари Фъргюсън бяха отстранени от бившия вече селекционер, който бе уволнен през ноември.

„Целта е класиране на следващото Европейско първенство, и няма да отписвам нито един футболист. Ако има такива, които не желаят да играят за националния, няма проблем, но аз ще подбирам само най-добрите,” обясни Ливейн.

Ливейн е легендарен защитник на столичиния Хартс, където играе 329 мача и вкарва 15 гола. В периода 1990 - 1994 година играе 16 мача за националния отбор на Шотландия.

Треньорската си кариера стартира през 1997 година хв родния си Каутънбийт. От 2000-та до 2004-а е наставник на Хартс. От 2004 до 2006 е мениджър на английския Лестър. През 2006 година поема шотландския Рейт Роувърс, но по средата на сезона отива в Дънди Юнайтед, където го завари и  предложението да поеме националния отбор.