БФС направи съдийски жертвоприношения

Публикувано на: 14.01.2010 14:27

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Борислав Михайлов
На днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз в присъствието на президента Борислав Михайлов, вицепрезидентите Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и на членовете Наско Сираков, Емил Костадинов и Гриша Ганчев, бяха взети следните решения:
1. Разпуска Съдийската комисия към БФС и на следващото редовно заседание на Изпълкома, насрочено за 18 януари 2010 г., ще обсъди нов състав и председател на комисията.
2. Поставя на Изпълкома задачата за по-сериозен контрол върху работата на новата Съдийска комисия, като ще изисква от нейния председател подробен анализ всеки месец за работата на съдиите и тяхното представяне
3. Спира за неопределено време правата на съдийските бригади, ръководили мачовете от осминафиналите на турнира за купата на България ЦСКА - Литекс и Черно море - Левски.


Агенция „Фокус” припомня, че двубоят ЦСКА – Литекс бе ръководен от столичния рефер Александър Костадинов, а главен съдия на мача Черно море – Левски бе Станислав Ставров от Велико Търново.