На "Герена" си взеха талантлив ганаец от Локомотив (Мездра)

Публикувано на: 28.01.2010 00:23

Автор: в. 7 дни спорт, Проспорт.бг

©в. "7 дни спорт"
Майкъл Тевия
Левски се подсили с дефанзивен халф от Гана, стана ясно вчера. След сравнително евтините покупки на Александър Александров-Кривия и Мирослав Антонов сините договориха халфа на Локомотив (Мз) Майкъл Тевия. Очаква се трансферът да стане факт до няколко дни. Двата клуба са се разбрали за ганаеца, като остава самият футболист да подпише. Спънки по сделката не се очакват, тъй като необходимата квота за чужденец ще бъде освободена с продажбата на Юсеф Рабех.

Отличните трансферни отношения между Левски и Локо (Мз) са спомогнали при преговорите. Както е известно, президентът на железничарите Георги Бачев е бивш играч на "сините", а в момента под наем в Мездра се обиграват трима млади футболисти от Герена - Исмаил Иса, Борислав Балджийски и Боян Табаков.

Майкъл Тевия облече екипа на Локомотив (Мз) през лятото на миналата година. Досега през сезона африканецът записа 10 мача за отбора от Мездра и отбеляза един гол. Той игра срещу Левски при загубата с 1:3 на Герена.

С привличането на Тевия мениджърът на Левски Георги Иванов ще реши кадровите си проблеми в халфовата линия. През есенния полусезон сините страдаха от многобройни контузии, което неведнъж им създаде трудности в средата на терена.