Хартс увлони поредния треньор от "Ерата Романов"

Публикувано на: 29.01.2010 23:20

Автор: Проспорт.бг

©setanta.com
Емоционалният Ласло Чаба в мигове на триумф.
Етническият унгарец от Румъния Ласло Чаба стана 12-ият мениджър на шотландския Хартс, който се разделя с клуба за последните четири години.

45-годишният Ласло напусна след 1,5 година начело на Хартс и това го прави най-дълго задържалият се наставник, откакто бизнесменът Владимир Романов оглави клуба през 2005 година.

Начело на Хартс бе и българинът Ангел Червенков, който сега води лидера в "А" група Литекс. Ангел изкара и втори период в Единбург именно след пристигането на чаба и ръководеше резервния тим на 4сърцата". безпаричието и тежките дългове върнаха червенков, доктор Якимов и нападателят Бранимир Костадинов.

Уволнението на Чаба дойде след тежко поражение днес с 0:3 от Абърдийн в Единбург, което съвсем заби отбора на Хартс, който може да се срине дори и под 5-ото място, което заема сега.

Тимът бе напуснат от огромна част от ключовите си играчи и всички талантливи кадри на академията, които не са шотландци и всъщност петата позиция може да се отчете, като успех.

Преди да дойде в Хартс през лятото на 2008 година чаба бе селекционер на националния отбор на Уганда.

Чаба бе заменен веднага от Джим Джефрис бивш легендарен защитник на Хартс в периода 1967-1981 годинаи негов мениджър в периода 1995-2000 година. До този момент Джефрис бе наставник на Килмарнък, който е на точка от изпадане от висшата лига на Шотландия.