И Апелативната комисия удари Фелипе Да Коща

Публикувано на: 19.02.2010 07:11

Автор: в. 7 дни спорт

©gong.bg
Опитите на португалеца Фелипе да Коща да си вземе чрез БФС 14 000 евро от ЦСКА удариха на камък. Апелативната комисия вчера обяви за нищожна глобата от 2000 лв., с която дисципът заплаши червените като първа мярка. Следващата беше отнемане на 3 точки от актива на червените, но и тя вече отпада след това решение.

"Ще се разплатим с Да Коща, но не и чрез натиск от негова страна по такъв начин", заяви Радостин Василев, шеф на юридическия отдел на ЦСКА.

Битките на правния фронт в ЦСКА продължават, на дневен ред са комисионите от 660 000 евро, присъдени на агента Катарина Паунич от БФС. За днес е насрочено заседание на арбитража, който ще се занимава с този казус.

ЦСКА обаче контраатакува още по-рано този месец, като отнесе въпроса до административния съд. Първото заседание вече се проведе, като делото беше отложено за 2 март. Причината е, че БФС е поискал да ангажира юридическа кантора, която да защитава съюза в съда. Мотивът на ЦСКА да не плати на Паунич въпросните 660 000 евро е, че клубът не е подписвал договор с нея за тези пари. Комисионите не са залегнали и в годишния счетоводен баланс на клуба за 2008 г.