Батков: Ще съдя Комисията по досиетата, моето беше подвиг за родината

Публикувано на: 19.02.2010 21:23

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Тодор Батков
Собственикът на Левски Тодор Батков, който в момента се намира по работа в Русия, заяви в интервю за БГНЕС, че духом е бил пред паметника на Апостола, където по-рано днес шампионите отдадоха почит пред паметта на най-великия българин.

"Да поднасяме цветя и да показваме почитта си пред Васил Левски е традиция. Чест е за нас да носим името на един толкова велик българин. Апостола е пример за младите хора. Аз съм в Русия сега, но духом бях с момчетата пред паметника на Левски", каза адвокат Батков. Той добави, че е доволен от подготовката на тима си и се надява на много по-добро представяне през пролетта.

"Доволен съм и от подготовката, и от трансферите, които направихме. Левски сега е много по-подготвен физически и по-обигран технически. Харесвам трите нови попълнения и Станчев, който се върна от наема. Разбира се, че ще се разчита и на Цачев, както и на всички футболисти на Левски. Смятам, че имаме сили да победим всички и да се представим далеч по-добре. За нас зона Европа не е проблем, но мисля, че може да се борим и за шампионската титла", каза още собственикът на шампионите.

Тодор Батков коментира и изнесената от Комисията по досиетата информация, че босът на "сините" e работил за ДС. "Не съм доносник! Не съм бил агент, а отбивах редовна военна служба. Не се срамувам, че носих с гордост униформата на българската армия. Не съм бил нещатен оперативен работник, не съм бил привличан. Горд съм, че работих за военното контраразузнаване, това да правиш нещо за родина си е подвиг навсякъде извън България! През 1978 година приключих редовната си служба като младши-лейтенант и станах офицер от запаса. Действията на комисията са манипулативни! Това се случва преди 32 години, освен това е обявено само моето име, а имаше и министри. Очаквам официална развръзка и ще съдя комисията", категоричен бе Батков.