Легенда в Румъния разкри пияница от времето на Хитлер

Публикувано на: 18.03.2010 13:19

Автор: Проспорт.бг

©prosport.ro
Мистър Дину
Динамо (Букурещ) победи Стяуа с 2:0, в сряда, в най-горещото дерби на румънския футбол и това отприщи гаврата със "стелистите". Динамо застана на трета позиция, на 2 точки от водача Клуж и на една от втория Стяуа.

Особено цветист в оценките си към конкретни играчи на Стяуа бе легендарният Корнел Дину, който има в кариерата си 454 мача с 53 гола за Динамо и 75 мача със 7 гола за националния отбор на Румъния.

Роденият през 1948 година играч и треньор е наричан с уважение "Мистър" в северната ни съседка.

"Стяуа има много дълбоки проблеми", казва Дину. "Отборът игра с уникални стопери, които са абсолютно некадърни. Парпас (б.р. - кипърец привлечен през зимата от АЕЛ) приличаше на пияница, който разнася бира в Лайпциг по времето на Хитлер...Овидиу Петре също не може да играе стопер. Той е като кон с износени копита. Не става. Не може да играе халф. И какво търси тогава в националния отбор? Хайде и ние да разбираме нещо от качество."

Мистър Дину не пропусна да "наръфа" и колумбийския вратар на "стелистите" Робинсон Сапата.

"Сапата е изключителен! Направи революцията в Мексико (б.р. - има предвид мексиканския революционер Емилиано Сапата от края на 18-и, началото на 19-и век). Какво по дяволите прави Сапата в Стяуа? И срещу Клуж той правеше технически, не психически грешки. Неговият проблем е в компетентността. На него не можете да му подадете, защото ще ритне топката с пищяла на коляното", завършва в хаплив стил Дину.

Преди дербито в сряда вечерта бащицата на Стяуа Джиджи Бекали обяви отборна премия от 100 000 евро, но и това не помогна за решаването на проблемите в отбора, воден от Михай Стойкица срещу "кучетата" (б.р. - нарицателното прозвище на Динамо).