Красимир Балъков поема удара върху себе си

Публикувано на: 18.03.2010 15:53

Автор: chernomoretz.bg

©chernomoretz.bg
Красимир Балъков
Срещу Берое беше най-слабият мач на Черноморец, откакто го водя. Това призна на редовната си пресконференция мениджърът на „акулите" Красимир Балъков. Без да защитава футболистите, Красимир Балъков подчерта, че критиките трябва да бъдат насочени към него, а не към тях и че ако някой трябва да бъде критикуван, то това е той.

Мениджърът не скри, че при загубите от Черно море и Локомотив (Пд) отборът му поне се е борил, докато срещу Берое е проявил бездушие.

„Ние като треньорско ръководство не биваше да допуснем подобна бездушна игра. Недопустимо е поведението на терена без дух, без заряд и без воля за победа. Феновете са прави да недоволстват. Глоби на играчи няма да налагаме, но ако някои се държат така в още два-три мача, просто ще се разделим с тях", коментира Балъков.

Той изрази надежда отборът му да се реабилитира пред привържениците си още в предстоящия мач със Спортист в събота.

„Най-важното е да покажем дух. В Своге трябва да станем, както се казва. Да демонстрираме воля и характер, да се борим от първата до последната минута. Ние сме по-добър отбор, но ако не подходим с нагласата за битка, ще си имаме проблеми. Длъжни сме да се опитаме да спрем негативната серия, защото имаме отбор, който може да побеждава и доказа това през първия полусезон. Само футболистите могат да дадат отговор къде се изгуби онзи агресивен и печеливш стил", добави Балъков.

Според него, възпитаниците му са изпаднали в психологическа дупка, тъй като искат да са нивото на това, което се гради в клуба и да побеждават на всяка цена.

„Резултатите във футбола идват, когато се играе за удоволствие, а не с притеснение. След мача с Берое казах на футболистите да не се интересуват от класирането, а да играят мач за мач", посочи още мениджърът на „акулите".