Левски и ЦСКА не се победиха в битката на родната футболна импотентност

Публикувано на: 01.11.2008 18:02

Автор: Гаро Тахмисян

©в. "Дневник"
...и дузпа!
Мачът свърши. Левски и ЦСКА не се победиха. Привържениците на двата отбора направиха поредните си щуротии по улиците и кварталите на София. "Червените" се прочуха повече.

За Димитър Пенев мачът е бил слаб. Състезание от посредствен шампионат. Емил Велев и Левски си искали трите точки.
И какво от това?

Ако в България продължава да се играе такъв футбол, ще бъде добре да се учреди държавна награда за дошлите на стадиона. И без това "Стара планина" стана много популярен във футболните среди последния месец.

Шоуто трябва да продължи. Телевизиите се стараят да раздвижат нещата. Влагат се нечувани пари за телевизионни права. Но този продукт на кого да го продадеш? Даже и в Андора не става, защото са на граница между Испания и Франция.

Безмислено е да ахкаме и охкаме по някоя среща с топката на когото и да било от двата отбора. Може би само "вратарят Гошко" няма от какво да се срамува.

Че беше дерби - спор няма. Но дерби на посредствеността в едно плъзгащо се по улея към бездната слабо и безинтересно първенство. И като си помислиш някои какво възнаграждение получават за този "майсторлък", свят да ти се завие.

По-дълъг коментар е излишен. В деня на будителите, нищо събуждащо не можем да измислим. Или може би именно този факт трябва да стресне и да извади от летаргията самодоволните управленци на играта.

Левски - ЦСКА 1:1
0:1 Лазаров (59-д)
1:1 Г. Иванов (66)

Левски:
Петков, Миланов, Жоазиньо, Христов (45-Г.Иванов), Минев, М. Иванов (63-Сърмов), Зе Соареш, Тасевски (62-Тиберканин), Бистрон, Вагнер, Балтанов

ЦСКА: Беконо, Виданов, Янчев, Котев, Ив. Иванов, Мороз, Маркиньос, Тодоров, Машадо, Лазаров (72-Удоджи), Манчев (20-Йорданов (90+2-Гунлаугсон).
Етикети: Дерби, Левски, ЦСКА