Младите и Танко Дяков вързаха 3 на Своге

Публикувано на: 04.04.2010 16:02

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Даниел Димов
Тошко Колев, Танко Дяков и Дани Димов направиха класически резултат 3:0 за Черно море при домакинството на изпадащия Своге.

Двата тима играха еднакво слаб футбол, но "моряците" все пак имаха една идея по-добро настроение и мотивация, въпреки емоциите от отпадането за Купата на България през седмицата.

Черно море взе аванс още в 16-ата минута, когато Тошко Колев вкара с глава от явна засада. Младокът по традиция бе първа резерва за варненци през пролетта, но днес започна в стартовата единадесеторка и изигра доста приличен мач, без да има каквато и да е вина за съдийската грешка.

Освен помощниците и арбитърът Никола Попов се изяви на няколко пъти сервилно към домакините, но явно това е непреодолим рефлекс. Например Илко Пиргов буквално преби извън вратарското поле Цветков от гостите, но този факт остана скрит за съдията. Но и той е все още млад. Сигурно се учи.

Млад е и авторът на третото попадение Даниел Димов. Дани е връстник на Тошко Колев и представител на талантилвата генерация, родена през 1989 година. Опорният халф е несменяем титуляр през пролетта и в днешния мач реализира второто си попадение за полусезона.

С тези 3 точки Черно море се изкачи на пета позиция с равен брой точки - 36, с Миньор.

За Своге събитията изглеждат вече вариант "Б".  Те имат в актива си почти безнадеждните 12 точки и са предпоследни в класирането.