Писмо на "Курва Норд" до Марио Балотели

Публикувано на: 24.04.2010 12:14

Автор: Спортал.бг, Проспорт.бг

©Интернет
Ултрасите на Интер, обединени в северния сектор на стадион "Джузепе Меаца", публикуваха отворено писмо към нападателя на любимия си тим Марио Балотели. Те решиха да вземат отношение по наболелия въпрос с тъмнокожия стрелец, след скандалите, които самият той заформи по време на полуфинала на Шампионската лига срещу Барселона.

Ето какво казват феновете на Интер:

Здравей СуперМарио,
След реките от думи и мастило, които се изляха след твоите действия по време на мача между Интер и Барселона, сега ние, смирено, казваме нашите.

Знаеш, че ти не беше залят от този дъжд от освирквания от целия стадион заради един удар отправен далеч от вратата, или заради неточен пас, или пък неуспешен дрибъл, а от гнева да видим как десет други футболисти, носещи същия екип като теб, плюеха кръв от преумора, след като тичаха до последно след своите съперници, докато ти се тътреше в средата на терена в типичния си дразнещ стил на охлюв, който се има за нещо повече от всички и всичко. Освен това, как би могъл ти, който си на път да станеш най-силният играч в света и да вкараш гол на финала на Световното първенство, да се потиш за отбор, който играе на полуфиналите в Шампионската? Видя какво мислят другите за това. И на кого му пука, ако те са шампиони, някои от които на почти два пъти твоите години, всички национали на техните национални държави и триумфирали толкова, колкото ти дори не можеш да си мечтаеш?

Разбира се, ти заслужаваш много по-престижен отбор (Милан?!?) с публика, която най-накрая ще оценява твоето себераздаване и всеотдайност.

Дори нашият клуб да не реши да оттегли номера ти от списъка с футболистите, не за приноса ти към клуба, а за това, че изцапа неговия имидж, 45-цата няма да се появява на гърба на никой в следващите 200 години! Ние само се надяваме след края на сезона, чиито изумителен край те първа предстои, когато ще поздравяваме нашите любими играчи за приноса им към отбора, ти да не смееш да се появяваш сред тях.

Теб винаги ще помним, Марио, като глупакът, който пръв (и да се надяваме последен) в историята на Сан Сиро, си позволи да си свали и хвърли на земята фланелката, заради която ние всички даваме свободното си време, парите и любовта да следваме и която ти имаше шанса да носиш.

За нас ти вече не съществуваш, Марио и ти казваме довиждане!
Благодаря...не, това няма как да чуеш от нас!