Натъкмиха арена "Лаута" пред областния

Публикувано на: 28.04.2010 20:48

Автор: Труд.бг, Проспорт.бг

©trud.bg
Арена "Лаута"
Локомотив (Пд) е представил на областния управител на Пловдив Иван Тотев идейния проект на новата футболна арена “Лаута”.

До края на седмицата изпълнителният директор Атанас Узунов се надява да бъде приет и от премиера Бойко Борисов, за да го запознае със строителните амбиции на управата на Локомотив. Узунов поиска съдействие от държавата за реализирането на проекта в рамките на 2-3 години.

Архитектурният екип с ръководител инж. Никола Балджиев представи миналата вечер пред повече от 100 фенове идеята за новия стадион, който ще бъде поетапно изграждан, реконструиран и пускан в експлоатация.

Модерната арена ще разполага с 14 500 седящи места, специална фен трибуна за 2650 души, електрическо осветление, 10 входа, 16 търговски обекта, 12 офиса, 12 съблекални, 6 спортни зали, 3 медицински пункта и 700 паркоместа. Новата “Лаута” ще има 9 ВИП студиа, снабдени с индивидуални входове, санитарни възли, вентилация и климатизация. За удобство на журналистите ще се изградят медиен център със зала за пресконференции, коментаторски боксове и телевизионно студио.

Ако идейният проект за новия стадион "Локомотив” бъде одобрен от община Пловдив, която е собственик на спортния комплекс, работният план ще е готов до 6 месеца.

Шефовете на Локо пускат евтини билети по 1 лев за неделното домакинство срещу лидера Литекс.