Легендата за Мюлер се завърна в Байерн

Публикувано на: 03.05.2010 07:32

Автор: Патрик Щрасер в. Абендцайтунг, в. 7 дни спорт

©dfb.de
Томас и Герд Мюлер (виж и втората снимка със стрелката).
Нямаше как да се получи по-добре. Байерн играе последния си мач за сезона с червено-бяло райе. С екипа за следващия сезон, за бъдещето. И точно младокът Томас Мюлер вкарва хеттрик и прави баварците шампиони.

А защо не можеше да стане по-добре? Защото за първи път от 70-те години феновете скандират името Мюлер след гол. Герд Мюлер, легендарният бомбардир, отново е тук. Помощник-треньорът на втория отбор диша във врата на всеки играч. По случай 110-годишния юбилей новите екипи напомнят фланелките от 1910 г. Приличат и на онези от 60-те и 70-те години, когато Байерн спечели КНК и три пъти КЕШ. На яката на всяка фланелка пише "Легенди и лоялност" и е изобразен ликът на Герд Мюлер.

Мюлер, като новобранеца на сезона Томас Мюлер. След хеттрика срещу Бохум той има 13 гола.
Назад към миналото. При Клинсман Мюлер беше жокер за няколко минути. Дебютира в Бундеслигата на 15 август 2008 г. срещу Хамбургер (2:2). В ШЛ дебютира на 10 март 2009 - влиза резерва в 72-ата мин срещу Спортинг Л. Две минути по-късно подава за гол, а в 90-ата вкарва за 7:1.

При Ван Гаал Томас стана титуляр, стигна и до националния отбор. Дебютира при загубата 0:1 от Аржентина в Мюнхен, а на пресконференцията след мача се забърка в малък скандал. Марадона се гласеше да почне да говори, когато от пресслужбата на Германския футболен съюз (ГФС) настаниха до него Томас. "Моля, моля! Какъв е този? Нали аз щях да говоря. Ако не ме искате, ще си тръгна", ядоса се Марадона.