30 млн. паунда неустойка за Шефийлд Юн

Публикувано на: 23.09.2008 19:06

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Уест Хем ще трябва да плати 30 млн. паунда неустойки на Шефийлд Юнайтед заради аферата с нападателя Карлос Тевес, реши независимият трибунал, в който бе заведено делото срещу "чуковете". Аржентинецът игра нелегално картотекиран за Уест Хем през сезон 2006/2007, когато отборът едва се спаси от изпадане за сметка на Шефийлд Юнайтед.

Тогава Тевес бе с основна заслуга за това, отбелязвайки редица решителни попадения. След като бе установено нарушението при картотеките на Тевес и сънародника му Хавиер Масчерано, Уест Хем бе глобен от ФА с 5,5 милиона паунда, но не му бяха отнети точки и тимът запази елитния си статут.

"Ние сме убедени, че през сезон 2006/2007 Уест Хем щеше да завърши поне с 3 точки по-малко, ако Карлос Тевес не играеше в клуба. Той се представи изключително добре в последните два мача от сезона, които завършиха с две победи за Уест Хем", гласи решението на съда.

Все още не е ясно дали клубът ще има възможност да обжалва решението на трибунала, тъй като делото се проведе със съгласието и на двете страни.