Бафана, Бафана ни дари с надежда - 1:1

Публикувано на: 24.05.2010 23:34

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com
Валери Божинов в двубой с Морири.
ЮАР и България завършиха 1:1 в приятелски мач, игран в страната домакин на световните финали (ДВУБОЯТ ИЗЛЪЧИХМЕ ПРЯКО С ВИДЕОСИГНАЛ). Голът за България отбеляза Валери Божинов в 30-ата минута, а 10 минути по-рано Сангвени беше извел избраниците на Карлос Алберто Перейра напред в резултата. И при двата гола защитите направиха всичко противникът да отбележи.

След дългото пътуване се получи приличен мач с известен териториален, но не и игрови превес на ЮАР.  С подобна игра нито южноафриканците имат на какво да се надяват на световното, нито нашите в евроквалификациите. Разбира се, както и след мача с Белгия, ще направим уговорката, че сме в края на дълъг и уморителен сезон. Нормално е да има и умора.

Все пак на фона на предложеното от противника, българите показаха сравнително грамотна и дисциплинирана игра, което най-малкото е добре за авторитета на родния футбол, който точно в тази държава бе защитен по безупречен начин от Христо Стоичков. Точно днес той бе обявен за треньор №2 в класацията за най-добър наставник на отминалия шампионат.

Добрата новина освен равният е, че Веселин Минев ще се прибере здрав, след тежко влизане в левия му глезен 5 минути преди края. Ще запомним, че Павел Виданов влезе в 88-ата минута, а в Белгия бе извън групата. Пламен Николов от Литекс, след шоуто в Белгия в последната минута, видя терен след първата минута от даденото продължение на редовното време.

За добрия резултат националите заслужават добра ваканция, но дано се върнат променени. Ситуацията става много тревожна в игрови план.

Михайлов отново бе сигурен, а на два пъти респектиращ. Манолев направи пореден отличен мач. Стилиян бе точен капитан. Ивелин Попов опита да бъде нестандартен. Божинов, въпреки гола, отново бе твърде бавен и инертен. Благой Георгиев бе повече уморен от обикновено. Това важи и за Чавдар Янков. Пеев се бори  с константно усилие. Той си остава една голяма въпросителна.

Митко Рангелов направи добри първи пет минути, след като влезе на смяна, но след това влезе в общия коловоз. Камбуров може много, много повече. Това не бяха неговите мачове(б.а. - с ЮАР и Белгия). Николай Димитров изигра 30 минути на мястото на Чавдар Янков. Хичо може, но очевидно все още не се е пренастроил. Твърде много му дойде през последните 10 дни върху главата. Трансфер, спешна повиквателна...

Станислав Ангелов днес бе две нива над мача в Белгия, а веднъж покри много опасна грешка на Иван Иванов. Иван Иванов изглеждаше уморен, но пък игра с желание.

Веселин Минев бе ляв бек. И това се видя дори с пристрастно око. Ако ще бъде побутван Живко Миланов и занапред, то нека се помисли къде точно да го поставят. Зоната си иска точния играч (ляв бек).

Хубава ваканция на всички! Дано мрачните прогнози на Проспорт.бг бъдат най-грешното писание на планетата!!!

ЮАР - БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 Сангвени (20)
1:1 Валери Божинов (30)