Левски отряза Локомотив (Сф) за "Герена"

Публикувано на: 25.05.2010 10:39

Автор: 7 дни спорт, Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Левски окончателно отряза Локомотив (Сф) за Герена. Стадионът в Надежда е в окаяно състояние и няма да вземе лиценз за следващия сезон. Затова и на шефовете им се наложи да търсят къде отборът да играе мачовете си.

Първоначалната идея бе "Георги Аспарухов", но сините отказаха с мотив, че тревата ще бъде унищожена. Тя беше в лошо състояние и през пролетта, заради което бе доставена специална машина от Германия.

Резервната идея на Локо ще се реализира и футболистите ще играят мачовете си от първенството на стадион "Васил Левски". Той ще бъде делен с ЦСКА. Армейците напускат Армията. За националния стадион се натиска и новият член на "А" група Академик. Нищо чудно и някой отбор извън София да изяви претенции, тъй като от лятото критериите за лицензиране стават строги и компромиси няма да има. В София лиценз ще вземе и стадион "Славия".

Локомотив ще трябва да гради и нов отбор за следващия сезон. Голяма част от футболистите напускат. Тръгват си голмайсторът Мартин Камбуров, защитникът Ваня Дзаферович и халфът Виктор Шпишич, Цветан Генков се връща в Русия, а Георги Марков слага край на кариерата си. Още няколко играчи пък попаднаха в трансферната листа.