Баждеков: Нормално е да играем на "Герена"

Публикувано на: 02.06.2010 18:00

Автор: Агенция Фокус

©Интернет
Феновете трябва да се чувстват удобно.
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков взе отношение по проблема със стадион „Георги Аспарухов”. След като от общинската комисия предписаха като основен проблем за ненормалното провеждане на състезанията е „състоянието на трибуните и голяма част от седалките – наклонени на 45 градуса. Необходимо е спешно трибуните и седалките да бъдат приведени към техническите норми за този вид съоръжения.

”Дали прави Левски нещо по тези препоръки, след като препоръките са от февруари? Ние не сме спрели да правим подобрения по нашия стадион", заяви Баждеков. "За съжаление ние знаем това, което е констатирано, но за момента не можем да започнем генерални ремонти, защото са свързани с много големи инвестиции и времето не ни позволява да започнем такъв ремонт. Във всичките блокове, в които имаме този проблем с наклонените седалки, ние ги знаем къде са. За там няма да отпечатваме билети. А за местата в по-централните сектори ще предприемем с наличните средства, като пари и време, да направим предписаните подобрения. Тези седалки не са опасни, но не са комфортни и не предполагат комфортно ползване на самото съоръжение", каза още Баждеков.

Според Баждеков бележките не са съществени дотолкова, доколкото не застрашават сигурността на публиката.

„Имах среща с кмета на район Подуяне г-жа Митова. Виждането ни бе във връзка именно с комисиите, които разглеждат съоръженията. Единствените забележки са около събирането на всички документи. Ние не се притесняваме относно сигурността на обекта. Всичко, което правим ще се опитаме да го направим до 15 юли, когато евентуално може да сме домакини в първия ни официален мач за сезона”, допълни той.

За „синия” шеф е нормално Левски да играе на собствения си стадион. Той вярва, че и тревата на терена ще е напълно възстановена и пак „Георги Аспарухов” ще е с най-доброто тревно покритие.

„ Единствените ни проблеми са тези, за които и вие ме попитахте. Тези с наклона на седалките и ние ще се постараем да ги изолираме. Няма да допускаме хора да сядат там, където не е удобно. Ще направим всичко възможно да има и някакви подобрения стига да можем с ресурсите, с които разполагаме.”

Етикети: Фенове, Левски