Парма вдигна с милион офертата за Божинов

Публикувано на: 09.06.2010 14:13

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com
До края на днешния се очаква да се реши съдбата на Валери Божинов, твърдят медиите в Италия. Президентът на Парма Томазо Джиралди вече се намира в Манчестър, където има среща с мениджъра на Ман Сити Роберто Манчини за българския нападател. Както е известно, "гражданите" държат правата на Божинов, който направи много силен сезон в Италия, където бе под наем на "Енио Тардини".

Човек номер едно на "дуковете" отпътува лично за Англия, за да успее да откупи Валери, като е приготвил четири милиона евро за картотеката му. Това е с един милион повече от предложените от него до преди седмица. Манчини вече обяви, че родният национал не влиза в плановете му, но до преди десет дни искаше за него малко под 6 милиона евро. При положение че не се стигне до сделка до края на деня, това все пак се очаква да се случи в следващите часове или най-късно между петък и понеделник. Нападателят има договор с англичаните за още една година.

24-годишният голмайстор, който стана реализатор номер едно на тима си с 8 гола в Серия "А", иска да остане в Парма, където се чувства отлично. Интересното е, че Валери донесе точки на своя отбор с всеки един от головете си, тъй като Парма спечели шест от срещите, а с Интер и Фиорентина завърши 1:1 на "Тардини".

Българинът вече има готов договор с Парма, като се е споразумял за всичко и е на път да стане най-скъпоплатения играч в клуба, ако бъде откупен от Манчестър Сити.