Липи отново няма да разчита на Дел Пиеро

Публикувано на: 04.11.2008 16:09

Автор: Светлин Костов

©БГНЕС
Селекционерът на Италия Марчело Липи отново няма да разчита на звездата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро за предстоящите приятелски срещи с Гърция на 19 ноември и Бразилия на 10 февруари. Липи обоснова решението си с идеята да изпробва нови играчи.

"Дел Пиеро ще си остане вкъщи за известно време. Той е футболист, който познавам отлично и сега искам изпробвам нови играчи", каза Липи пред "Скай Италия".

"Когато му дойде времето, ще разчитам отново на футболисти като Дел Пиеро, ако разбира се са в добра форма", добави селекционерът на световните шампиони.

Дел Пиеро има 27 гола с националната фланелка и е рекордьор по голове от действащите италиански национали, като го делят само 8 попадения до абсолютния рекорд на Луиджи Рива от 35 попадения. В момента Марчело Липи разчита в нападение на Лука Тони, Алберто Джилардино и Антонио Ди Натале.

Италия е начело в квалификационна група 8 за Мондиал 2010 с 10 точки, с 3 повече от втория Ирландия. В групата е и българският национален отбор, който заема 3-а позиция с 3 точки.