10 стоичковци обрулиха Левски на "Герена"

Публикувано на: 25.06.2010 21:22

Автор: Проспорт.бг

©trud.bg
Емил Димитров, едноличният спонсор на Академия "Христо Стоичков" в Етрополе.
Академия "Христо Стоичков" стигна безусловно до финала на републиканското първенство при юноши старша възраст, след като с 10 човека направиха само 1:1 срещу Левски на "Герена" и с общ резултат 5:2 развенча "сините", които пред своя публика стигнаха до нервна криза.

Опитите за дребно хитреене с игра на изкуствен терен бяха още един знак за слабо разузнаване. Вероятно от Левски не знаят, че при лошо време момчетата от Етрополе играят мачовете си на далеч по-добър изкуствен терен в Правец.

В 42-ата минута възпитаниците на Атанас Манушев останаха с човек по-малко, заради заслужен втори жълт картон на човек от отбраната.

Още в началото на втората част обаче, играчите в червено-бяло поведоха чрез Александър Краев-Гути и всякакви мераци в синьо отпътуваха с прелитащите самолети над "Герена".

15 минути преди края съдията Кабаков направи и невъзможното, за да отсъди невъзможна дузпа, която не бе разбрана дори от играчите на Левски. Аджов реализира във вратата на безупречния юношески национал Димитър Евтимов.

Последваха уникални технически подигравки с домакините, които до края на мача бяха почти в процес на кондиционна тренировка, защото не можеха да се срещнат с топката.

Хулиганстваща група от 20-тина души в синьо пя дълго тежки псалми по адрес на Христо Стоичков, но накрая взе да псува своите. Нищо ново.

Този път далеч по-философски приеха успеха спонсорът на академията Емил Димитров, директорът на клуба Спас Джевизов и разбира се етрополският свещеник, който отново бе на трибуните в агитката.

Финалът е на 29 юни, но мястото на провеждането му все още не е уточнено. Възможни варианти са Враца, стадион "Славия", стадион "Локомотив" в София, вероятно и други. Националният стадион има нови концертни ангажименти.

В другия полуфинал Видима-Раковски победи категорично, като гост Черноморец с 3:1 и също с общ резултат 5:2 се класира за финалния двубой.