Супер Марио взе №16 в Черно море

Публикувано на: 28.06.2010 18:51

Автор: ole-bg.com

©ole-bg.com
Варненският Черно море направи един от най-големите трансфери в историята на българския футбол, след като привлече двукратният носител на Златната обувка Марио Жардел. Именитият голмайстор от Бразилия идва при моряците като свободен агент, а договорът му е за една година. Той бе представен днес пред над 100 привърженици на варнеския клуб, за който ще носи фрланелка с №16.

"Много съм щастлив, че подписах договор с Черно море. Искам да завърша кариерата си в този клуб. Моята цел вминаги е била да вкарвам повече голове. Надявам се да се подготвя добре в рамките на следващия месец и да се доближа до формата ми отпреди. Знам че в Черно море се разчита на млади футболисти и съм сигурен, че ще им помогна с моя опит. Впечатлен съм от посрещането ми и благодаря на привържениците. Няма да имам проблем с аклиматизацията, тъй като съм играл в много други държави", заяви при представянето си Супер Марио.

Преговорите между Черно море и Марио Жардел са продължили около един месец. Неговият мениджъор призна, че голмайсторът е имал още две оферти от втора дивизия на Испания и от елитната на Португалия. Жардел обаче е избрал Черно море, с екипа на който иска да кстане шампион на България