Румъния срещна с емоции Марио Жардел

Публикувано на: 17.07.2010 13:23

Автор: Проспорт.бг

©prosport.ro
Марио Жардел в Румъния.

Звездно посрещане на Марио Жардел устроиха северните ни съседи от Румъния, където днес Черно море ще гостува на новака в Първа лига  Виктория (Бранещи) за официалното представяне на отбора. В този двубой и самият Жардел ще дебютира за тима от Варна.

 

За съеменниците ни от румънския Проспорт бразилецъ разкрива някои любопитни подробности. Най-напред той разказва как е избрал да играе за Черно море и дали би отишъл на Север от Дунав.

 

"След две години в Бразилия казах, че бих се върнал с удоволствие в Европа. Моите агенти се размърдаха и се получи", разказва Жардел. "Офертата на Черно море беше най-добрата и толкова добра, че нямаше как да откажа. Подписах за една година. А в Румъния бих играл. Защо не? Ако получа добро предложение.", завършава нападателят.

 

Жардел казва и няколко думи за румънците с които е работил, като демострира своето възхищение от треньорите Ладислау Бьольони и Мирча Луческу. Той коментира и своите отношения с играчи, като Мариус Николае и Георги Хаджи, Джика Попеску.

 

"На терена най-добре съм се разбирал с Мариус Николае в Спортинг. И не само на терена. Той ми е много близък приятел. Той ми е, като брат. Много ще се радвам ако успея да го видя, докато сме тук. В Галатасарай играх с Хаджи и Попеску. Румъния има в историята си един колосален играч. И неговото име е Хаджи. Уникален интелект и техник. Просто брилянтен", обобщава Марио Жардел, който направи за ден в Букурещ повече снимки, отколкото за месец в България.