Друг вместо Костадинов е на проби в Брайтън

Публикувано на: 17.07.2010 16:50

Автор: Проспорт.бг

©burgas24.bg
Бранимир Костадинов
Ерик Мидгарден е играчът, който е в Брайтън на проби, като дори днес записа едно полувреме при равенство на Брайтън срещу аматьорския Бънър Риджис Таун от Западен Съксес късно снощи - 2:2.

Радостин Кишишев не взе участие в това гостуване.

Според източници на Проспорт.бг мениджърът Густаво Пойет наистина е умувал върху евентуална покана за тестове на Бранимир Костадинов от Черноморец, който е бил препоръчан от английски агент. Договорът на българина и липсата на яснота за цената му е накарала уругвайския наставник да покани норвежеца Мидгарден от намиращия се сред изпадащите в норвежката втора дивизия 100-годишен клуб Мьондален.

През отминалия сезон струващият едва 20 000 паунда скандинавски нападател, роден през 1987 година, е изиграл 27 мача и е вкарал 10 гола, 5 от които от дузпа. През 2010 той върви по същия план и в 12 мача има 5 гола, 4 от дузпа.

За разлика от Мидгарден, бившият български младежки национал е в Трявна с поморийския Черноморец и очаква поредната контрола на 21 юли срещу Видима-Раковски. Засега остава "малка акула", а не английска "чайка" (б.р. - нарицателното име на Брайтън, които имат чайка в емблемата си).

В момента тече остра дискусия сред феновете на Брайтън, които не са съвсем ентусиазирани от идеята за привличането на норвежеца.  Повечето настояват за млад талант с опит на Острова или за опитен играч от Острова, който е преминал зенита си в горните дивизии.

Някои дори са съвсем крайни, като без да познават Мидгарден го подозират, че си търси добра заплата и добро място да си гледа живота.

- ВИДЕО на Бранимир Костадинов в Хартс ТУК
- ВИДЕО фото разказ за Бранимир Костадинов ТУК