Клаудио Раниери: Дел Пиеро се забавлява и носи отбора на раменете

Публикувано на: 06.11.2008 10:57

Автор: Гаро Тахмисян

©БГНЕС
Клаудио Раниери
Във възторг от своя капитан Алесандро Дел Пиеро бе треньорът на Ювентус Краудио Раниоери след снощната победа над Реал (Мадрид) с 2:0.

„Дел Пиеро беше чудесен, наистина чудесен, но това не е изолиран случай. Той се забавлява и носи отбора на раменете си. Хубавото при него е, че се жертва за тима. Дел Пиеро е истински капитан. Не знам дали тази вечер играхме перфектно, но го направихме така, както си знаем. За мотивация ни послужи първият мач срещу Реал. Моите комплименти са за всички момчета. Играхме чудесно в защита и попречихме на домакините да си подават свободно топката”, завършва Раниери.

Съвсем естествено на обратния полюс бе настроението на Бернд Шустер, който не вижда всеки ден "белия балет" да губи на собствен терен.

„Резултатът не отразява реално показаното на терена. Ювентус доказаха  колко са ефективни, а именно това ни липсваше на нас. Имаха два удара и вкараха два гола. Ние стреляхме към тяхната врата много повече, но останахме с празни ръце. Късметът не беше на наша страна, но такива неща стават понякога. Доволен съм от отбора и от отношението, което показахме. Направихме всичко необходимо, за да победим. Не смятам, че сме загубили заради погрешна тактика”, завършва легендарният германец.