Александър Томов прати писмо до Мишел Платини

Публикувано на: 06.11.2008 17:05

Автор: Светлин Костов

©Антон Станков
Президентът на ЦСКА Александър Томов написа писмо до президента на УЕФА Мишел Платини, с което го информира, че клубът ще заведе дело срещу БФС в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Томов изразява надежда, че УЕФА ще подкрепи усилията на "червените" в търсенето на истината и уверява Платини, че в ЦСКА има пълна прозрачност, що се отнася до финансовите потоци.
   
Уважаеми г-н Платини,

Позволете ми още веднъж да Ви благодаря за личните поздравления, изпратени ми от Вас по случай спечелването на българското първенство и суперкупата на страната от ЦСКА. В момента ЦСКА отново оглавява класирането след 11 кръга, което демонстрира постоянството и ефективността на нашите работа и усилия.

Както вече знаете Лицензонната комисия и Апелативната комисия на Българския Футболен Съюз отнеха правото на ЦСКА да участва в Шампионската лига за сезон 2008/2009. След правното изследване на случая, което отне два месеца, нашият екип адвокати от Германия, България и Англия завършиха правните си анализи и стигнаха до категоричното заключение, че на решенията на БФС липсва правна основа, че те са взети като резултат на сериозни нарушения на действащите правилници и процедурни
правила, регулиращи процедурата по лицензиране и са във фундаментален  противовес на добрата практика на УЕФА. Поради тази причина, за нас и за адвокатите ни, решението трябва да бъде обявено за нищожно. Затова най-любезно бих искал да Ви информирам, че ЦСКА ще внесе иск пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

В допълнение бих искал да Ви уверя, че след внимателни проучвания, извършени от компетентите български власти, резултатът от тях демонстрира несъмнено, че ЦСКА е клуб, в който има нулева корупция. Мога да гарантирам пред Вас и пред ръководството на УЕФА, че в ЦСКА има абсолютна прозрачност, що се отнася да финансовите потоци. С внасянето на иска в САС ние целим не само да защитим добрите си репутация и име, но и в допълнение да допринесем за преодоляването на корупцията и правния нихилизъм в българския футбол.

Искрено вярвам, че УЕФА, както го е доказвала в много случаи досега, и с оглед на предстоящия извънреден конгрес на БФС ще подкрепи нашите усилия в преследване на истината.

Още:
- ЦСКА поиска обяснания от Батков с 8 въпроса