Лион иска 100 млн. за Бензема

Публикувано на: 24.09.2008 01:36

Автор: Проспорт.бг

©БГНЕС
От Лион информираха – 100 милиона евро. Желанието на новите собственици на Манчестър Сити да привлекат френската звезда Карим Бензема може да удари на камък, или да струва прекалено скъпо на Консорциума на Шейх Мансур.

Въпросната цена на младия нападател е част от неговия договор до 2013 година, като клауза за освобождаване. Разбира се клубовете могат да се договорят и за по-малко, но тя дава възможност на продавача да потърси максимално висока стойност. От Манчестър анонсираха 30 милона евро.

Междувременно Сити окончателно премина в ръцете на новите собственици. Президентът  Калхун Ал Мубарак официално обяви сделката за приключена. Той декларира, че новите собственици няма да се месят във футболните дела и в преките задължения на мениджъра. Те вярват на Марк Хюз и на Изпълнителния директор Гари Кук.

Ал Мубарак увери феновете, че ще бъдат осигурени средства за привличането на звезди със световно ниво на умения. За разлика от Шинаватра новите шефове няма да се месят в трансферната политика, още по-малко в спортно-техническите въпроси, каквито бяха оплакванията на Свен-Йоран Ериксон от бившия вече тайландски собственик.