Нанев унищожил арбитъра Ангел Ангелов

Публикувано на: 16.11.2010 08:37

Автор: Проспорт.бг

©Антон Станков
Ангел Ангелов
Реферът Ангел Ангелов ще бъде изваден от съдийството за неопределено време заради отсъжданията си в мача Литекс - Локо (Сф), съобщава „Меридиан Мач".

Претенциите на гостите бяха за нарушение преди гола на Дока, както и за две неотсъдени дузпи в полза на „железничарите". Съдийският наблюдател Николай Нанев е дал ниска оценка на рефера и е написал, че с решението си Ангелов е повлиял на крайния резултат.

След срещата собственикът на "червено-черните" Николай Гигов и директорът Иво Тонев поискаха главата на арбитъра. Ангелов ще отнесе суровото наказание заради ниската оценка на делегата Николай Нанев. Той е написал, че с решението си съдията е повлиял на крайния резултат. При спорната ситуация за гола на домакините арбитърът първо трябвало да даде картон за симулация на Момчил Цветанов от Литекс, а после - нарушение в полза на Локо.

Окончателната съдба на Ангелов ще бъде решена преди началото на пролетния дял, когато Изпълкомът гласува съдийската ранглиста.

Шефът на арбитрите Коце Костадинов със сигурност ще запази поста си въпреки оплакванията от „Надежда". „Меридиан Мач" потърсил президента на БФС Боби Михайлов, за да обясни каква ще бъде съдбата на Ангел Ангелов и дали ще бъде свикан нов изпълком, който да разгледа съдбата на съдийския шеф.

„Има си комисия, която се занимава с отсъжданията на съдиите. Изпълкомът със сигурност няма да се събира, нали наскоро гласувахме вот на доверие на Коце Костадинов", отсече Боби Михайлов.