Премиерът е патрон на "Спортист на годината"

Публикувано на: 10.12.2010 10:36

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Церемонията по награждаването на най-добрите български спортисти, която ще се проведе на 22 декември в Рейнбоу Плаза, ще бъде под патронажа на министър-председателя на Република България –  господин Бойко Борисов. Поканата към премиера е отправена с увереността, че е необходима още по-широка държавна подкрепа за развитието на българския спорт, която да доведе и до увеличаване на успешното представяне на родните спортисти на значимите международни състезания.
 
Организаторът на „Спортист на годината на България“ 2010 – Нове АД Холдинг, подготвя истински шампионски спектакъл за отличените спортисти и техните треньори, пълен с много изненади. Това е възможно благодарение на подкрепата на единствения лицензиран български букмейкър Еврофутбол, който за трета година е генерален спонсор на проявата, и на Евробет, които помагат за втори път.
Все още се пазят в тайна участниците и водещите на церемонията, която може да бъде гледана на живо по БНТ1 и БНТ Сат, на www.bnt.bg, или пък да бъде проследена по националното Дарик Радио.

Тази година на традиционната пресконференция по обявяване на номинираните по азбучен ред, която ще се проведе на 15 декември от 12.00 ч във Виенска сладкарница „Лъки“, за първи път ще бъдат обявени първите 15 спортисти, събрали най-много гласове в журналистическия вот. Почетните статуетки „Спортист на годината“, дело на скулптора Милко Добрев, ще получат, както винаги, само първите десет. По този начин до последно ще се поддържа интригата кой ще бъде спортист №1, а и ще се отдаде необходимото уважение и на най-близо стоящите до „Златната десятка”, които обикновено остават извън публичното внимание, а успехите им също заслужават своето признание.


Организационен екип
Нове АД Холдинг