Камата ще води "Спортист на годината"

Публикувано на: 19.12.2010 16:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг

Носителят на приза „Спортист на годината“ през 1994 г. Христо Стоичков ще бъде водещ на церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на България, 3-мата най-добри треньори, отбора на годината и спортист №1 с увреждания за 2010 г., която ще се проведе на 22 декември, сряда, от 20.30 часа.

Това ще е дебютът на най-титулувания български футболист като водещ. До него на сцената на "Рейнбоу Плаза" ще бъде и неотразимата и винаги позитивно настроена Нели Атанасова. Освен като телевизионна водеща тя е известна и като европейска шампионка и вице-шампионка по художествена гимнастика.

Класираните от 10 до 4 място ще получат своите статуетки от носители на отличието „Спортист на годината“ през 53-годишната история на церемонията, едни от най-успелите ни и обичани спортисти.

Министър-председателят Бойко Борисов ще награди почетната тройка, както и Треньор на годината. Останалите двама ще получат своите картини от министъра на спорта и Треньор на годината за 2008 г. Свилен Нейков.

Ректорът на НСАпроф. д-р Лъчезар Димитров, ще връчи наградата на Спортист №1 с увреждания, а шефката на БОК и четирикратен носител на „Спортист на годината“ Стефка Костадинова ще награди най-добрия „Отбор на годината“.