Александър Томов е напуснал България

Публикувано на: 10.11.2008 23:45

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Александър Томов със сигурност е напуснал България и от два дни е в Лондон, въпреки забраната да напуска страната. За този факт най-напред съобщи "Дневник", но нямаше информация за причината, поради която президентът на ЦСКА се е оказал в столицата на Обединеното кралство.

По-късно агнеция БГНЕС даде повече яснота около поведението на боса. Заместник-градският прокурор на София Роман Василев е разрешил на  Александър Томов да напусне страната и той е заминал в неделя.

 Александър Томов ще остане там 4 дни. По закон обвиняем по наказателно дело не може да напуска пределите на страната, твърди БГНЕС. Прокурорът Василев потвърдил информацията.

„Прокуратурата е единна и централизирана, ням значение кой го е подписал. В случая съм го подписал аз и това няма никакво значение“, заяви прокурорът. Той допълнил, че е Томов е отпътувал в неделя и ще се върне в България на 12 ноември. Той ще има лични семейни щастливи събития-дъщеря му ще сключва граждански брак, казал още Роман Василев.

През месец юли прокуратурата повдигна обвинение срещу президента на ЦСКА Александър Томов и финансовия директор на клуба Александър Гарибов за длъжностно присвояване на средства. В продължение на три часа, Томов бе разпитван от Националното следствие, припомня БГНЕС.