"Акулите" заработиха отлични оценки за кондиция

Публикувано на: 25.01.2011 12:05

Автор: Проспорт.бг

©chernomoretz.bg
Тази сутрин футболистите на Черноморец (Бургас) направиха първия си сериозен физически тест в предсезонната подготовка. Той се проведе на стадиона в Поморие и бе подготвен от кондиционния специалист Федерико Панонцини.

Играчите преминаха през различни натоварвания за скорост и издръжливост. Абсолютно всички футболисти се представиха отлично на  теста, а след неговия край Панонцини не скри задоволството си от резултатите на футболистите.

"За този етап от подготвителния процес постигнатите резултати са много добри и отлични", сподели италианския специалист след края на заниманието. "Ясно е, че футболистите са работили добре, не само по време на тези три седмици от началото на подготовката, а и през зимната ваканция. По отношение на кондицията вървим по график и всичко е рамките на планираното", завърши Панонцини.

След края на тестовете играчите получиха почивка. Всички тренират пълноценнно, а в отбора няма футболисти с травми или оплаквания. Новото попълнение Савио Нсереко, също взе участие в проведения тест.

Независимо, че тренира с отбора само от няколко дни, неговите резултати също са много добри. Самият футболист се готви с голямо желание, за да може възможно най-скоро да навакса закъснението в подготовката си за сезона.

Домакините на стадиона от Поморие положиха големи усилия въпреки снеговалежа да почистят основно терена, за да се създадат добри условия за тренировката. Независимо от факта, че снегът продължава да вали те гарантираха, че и за следобедното занимание на отбора, теренът ще бъде отлично подготвен, съобщава официалният сайт на клуба.
Етикети: Черноморец, тест