"Скай" уволни легенда за сексизъм

Публикувано на: 26.01.2011 10:29

Автор: Проспорт.бг

©dailymail.co.uk
Анди Грей (вляво) и Ричард Кийс
Тв каналът "Скай спортс" уволни легендарният коментатор и футболен анализатор Анди Грей заради сексистки изказвания.

Шотландецът вземаше по 1,7 милиона паунда годишно и бе любимец на зрителите на Sky - фенове на британския футбол по цял свят. Грей бе ембламатичен със специфичния си акцент, жив глас и темперамент.

Извън ефир бившият национал на Шотландия и звезда на Евертън си позволил неприлични изказвания по адрес на страничната съдийка Шейн Мейси и на Карън Брейди, вицепрезидент на Уест Хем. Подхвърлял ги в присъствието на Рууд Гулит, Джейми Реднап и Греъм Сунес, които са постоянни гости в студията на "Скай" за мачовете от Висшата лига.

Видеа със сценките - типични мъжки разговори, се появиха в youtube и бяха подобаващо раздухани от таблоидите на Острова. Чашата преля след последния запис отпреди броени дни. Там Грей прави крайно неприлични предложения на чаровната водеща на новините Шарлът Джаксън - бивш модел. Тогава босовете на телевизията на Рупърт Мърдок окончателно решили да изхвърлят Грей, за да запазят имиджа на една от най-мощните телевизии в света.

Заплашен от уволнение е и Ричард Кийс, който води футболните студия. Не по-малко популярната тв звезда също се включвал в коментарите и подхвърлянията на Грей. Най-малкото Кийс ще отнесе яка глоба.