Танкове пазят Стойчо Младенов в Египет

Публикувано на: 01.02.2011 01:52

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Българският треньор на египетския ЕНППИ Стойчо Младенов призна, че е добре и засега няма проблеми около сигурността му. Както е известно, в африканската държава народът въстана срещу правителството.

"Слава богу - добре съм. И аз искам да се чуя с някого в България, но само за минути мобилните оператори пробиват "ембаргото". Няма връзки, телефоните са блокирани. Интернет въобще не се появява. Сега се качих на покрива на къщата с идеята да се чуя с някого. Ето - вие звъните. Наистина ситуацията в Египет е повече от ужасна. Хората въстанаха", каза Стойчо в интервю пред в. "Труд".

"Барикадирахме се. Живеем в Рахат - това е най-скъпият комплекс в Кайро, и може би при нас засега е и най-спокойно. Само два танка пазят двата входа на комплекса, който е в т. нар. Ню Кайро (б. а. - Ново Кайро). Един хеликоптер не спира да обикаля над къщите. А всички те са все ниски. Как ви звучи? Поне за мен е като на война. Ужасно е в ХХI век да се случват подобни неща. Вече повече от година живея в Египет. Видях и се запознах с толкова добри хора. Рядко мога да се похваля, че съм получавал подобно топло и добро отношение. Не съм политик и не зная какво предизвика бунта. Просто се надявам всичко да е постарому. Да играем футбол. Ако има нещо, на което египтяните наистина са предани, това е футболът. Обожават го, затова и са най-силната нация в спорта в цяла Африка", каза още Младенов.