Костадинов иска последно 10 от ЦСКА

Публикувано на: 24.09.2008 13:14

Автор: Матей Геренски

©Интернет
Изпадналият в административна несъстоятелност Емил Костадинов се опитвал да направи последна атака в своя и на своите съветници полза преди официалната смяна на собственика на ЦСКА, която се очаква да бъде обявена в петък.

Идеята на свързаните с някогашната легенда на "червените" е да се потърси причина за наказание на ЦСКА и отнемане на точки, след което Димитър Пенев да напусне афектиран клуба поради обезмисляне на неговите усилия.

Целта, която си е поставила групата, изхранваща се от трансферни недуразумения, е повторение на старото упражнение – треньор да стане Сашо Станков. Тогава дори и новите собдственици няма да могат да реагират, защото в началото ще ги занимава изключително организационната структура и точните кадри в администрацията.

Да се очаква Емил Костадинов да остане с някакви ръководни функции е почти утопия.

Именно това намерение на групичката, подпомогната уж от случайни изявления и на бившия изпълнителен директор Гарибов, е предизвикало реакцията на сегашната управа, която в прав текст казва кой стои зад атаката срещу статута на Пенев и че застава твърдо зад него.

Според източник от Панчарево с нисък статут в ЦСКА, бившият играч „червените” и неговите другари по оръжие са коментирали на тренировъчната база, че чужд играч, различен от техния кръг, няма да види терен.

Вероятно това е причината новопривлечените да не намерят място за изява в шампионата, независимо че Гунлаугсон например е бивш голмайстор в Швеция.

Именно Станков е един от тези, който непрекъснато изказвал съмнения в спортната форма на скандинавеца пред Димитър Пенев, за да удължи натиска върху централния нападател и неудобните, довели го на „Армията”.

Гари, който премина в ЦСКА за 50 000 евро от елитната шведска дивизия, разби комбинацията по привличането на Куртиси от третодивизионен аматьорски австрийски клуб за 200 000 евро и разпределение на безумни комисионни.

Оставката на Иван Такев, който не криеше извънадминистративната си близост с Кастадинов и Гарибов, както и острата реакция на легендарния голмайстор Петър Жеков, са само пътвърждение, че "има нещо гнило в Дания".

И е добре да се изчисти преди пристигането на екипа на Жеваго. Заради бъдещето на най-успелия български клуб.