Григор постави нов личен рекорд в ранглистата

Публикувано на: 07.03.2011 11:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа ново рекордно класиране в световната ранглиста, заемайки от днес 71-о място в класацията. Димитров се изкачва с цели 7 места нагоре в сравнение с миналата седмица, като този скок е благодарение на спечелената от него титла на турнира от сериите "Чалънджър" в Шербург. Триумфът във френския град донесе на Григор 90 точки за световната ранглиста, с които той се изкачва до 71 място.

Тази седмица българският тенисист ще вземе участие на "Чалънджър"-а в Сараево, който е с награден фонд от 30 хиляди евро. Димитров е поставен под номер 1 в основната схема на турнира, а в първи кръг ще се изправи срещу словака Карол Бек. 28-годишният Бек е 133-ти в света в момента, но е достигал до номер 36 в кариерата си.

В същото време най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отстъпва с една позиция в женската ранглиста, като от тази седмица тя е на 33-o място. Пиронкова ще вземе участие на силния турнир в Индиън Уелс тази седмица, където наградният фонд е 4,5 милиона долара.