Пратиха окончателно ЦСКА-Видима в Ловеч

Публикувано на: 08.03.2011 21:31

Автор: Проспорт.бг

©pfclitex.com
Домакинството на ЦСКА срещу Видима-Раковски от 18-ия кръг на "А" ще се проведе на Градския стадион в Ловеч. До това решение стигна Спортно-техническата комисия към БФС.

Клубът от Севлиево се съгласи двубоят да се играе на Националния стадион "Васил Левски". От СТК обаче уточняват, че така "армейците" няма да са лишени от домакинство, каквото всъщност е наказанието.

"Наказанието на ЦСКА с лишаването от домакинство се обезсмисля, ако срещата се играе на "Васил Левски", заяви председателят на СТК Йордан Томов.

Двубоят ще се играе по програма - в неделя от 18.00 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Решения СТК 08.03.2011 г.

- Отложената среща от XVII кръг на първенството на Западната „Б" ФГ Чавдар/Етрополе/-Ботев/Криводол/ ще се играе на 27.03.2011г./неделя/ от 15.00 часа.

- Отложената среща от XVII кръг на първенството на Източната „Б" ФГ Светкавица/Търговище/-Несебър/Несебър/ ще се играе на 27.03.2011г./неделя/ от 15.00 часа.

- Отложената среща от XVII кръг на първенството на Източната „Б" ФГ Любимец/Любимец/-Черноморец-Поморие/Поморие/ ще се играе на 27.03.2011г./неделя/ от 15.00 часа.
 
- Не се удовлетворява молбата на ПФК Литекс за промяна на датата на футболната среща от XVIII кръг на първенството на „А" ФГ Пирин/Благоевград/-Литекс/Ловеч/, поради отказ за промяна от страна на ПФК Берое и ПФК Славия за промяна на футболната среща Берое/Стара Загора/-Славия/София/ от същия кръг.

- Не се приема предложението на ПФК ЦСКА за стадион, на който да се изиграе срещата от XVIII кръг на първенството на „А" ФГ ЦСКА/София/-Видима Раковски/Севлиево/, за която клубът следва да изтърпи наказание наложено от Дисциплинарната комисия при БФС „лишаване от домакинство". На ПФК ЦСКА се дава срок до 12.00 часа на 09.03.2011г. да предложат стадион, на който да се изиграе въпросната среща, съгласно Наредбата за Първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2010/2011.

- Констатира прекратяване на спортно-състезателни права на базата на предсрочно прекратен трудов договор от състезателя Атанас Ангелов Пашкулев с ПФК Видима-Раковски /Севлиево/, считано от датата на връчване на уведомлението по Чл.327, т.2 от КТ 22.02.2011г. СТК приема, че прекратяването е направено съгласно Чл.44 от Правилника за статута и трансферите на футболистите. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Арбитражния съд при БФС.


Днас след обяд както футболният съюз, така и ЦСКА и телевизията, притежаваща правата, са се свързали с президента на Литекс Трифон Попов и администрацията в Ловеч. Те нямат нищо против двубоят на "армейците и Видима да се играе на Градския стадион. Това пък е извънредно удобно за севлиевци, които са си почти у дома.