Кобрата стана шампион, Дидо е сребърен

Публикувано на: 16.11.2008 10:15

Автор: Проспорт.бг

©www.aiba.org
Шампионът
Кубрат Пулев-Кобрата стана европейски шампион по бокс в категория над 91 килограма. Във финала Пулев победи Денис Сергеев от Русия по точки. След последния удар на гонга съдиите записаха 9:2 точки в полза на българина.
     
През целия мач Пулев доминираше над 26-годишния  Сергеев, който е двукратен шампион на Русия и в Ливърпул замести титуляра на "сборная" в най-престижната категория Ислан Тимурзиев.
     
Президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров каза за БТА по телефона от Ливърпул:
     
"Първият рунд между Кобрата и Денис Сергеев завърши наравно - 1:1 точки, но след това нашето момче започна да диктува събитията на ринга и да печели точка след точка. Сергеев е много здрав физически, хвърляше се през цялото време, но Кубрат действаше като суперпрофесионалист.

Това беше най-здравият мач на цялото европейско първенство, в който за наше огромно щастие победи Кобрата. И то повече от заслужено! Какво да ви кажа за атмосферата в залата - 5000 англичани, които са неутрална публика, направо полудяха на мача на Кубрат и бурно го аплодираха през цялото време. Това е - Кобрата е шампион на шампионите на европейското първенство в Ливърпул!"  

Така България спечели 1 златен и 1 сребърен медал на 38-то европейско първенство по бокс, което завърши тази вечер в Ливърпул. Във финала на категория до 54 килограма Детелин Далаклиев /България/ загуби по точки от Люк Кембъл /Англия/ и остана със сребро.