Сеп Блатер предложи мечка за талисман на световното през 2018 г.

Публикувано на: 07.05.2011 14:31

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг

Президентът на ФИФА Сеп Блатер даде свое предложение за талисман на Мондиал 2018, който ще се проведе в Русия. Босът на световната централа е на няколко дневно посещение в страната.

"Бил съм няколко пъти в Русия. Помня световното юношеско първенство през 1985 година. Бях на мач в Санкт Петербург, който тогава се наричаше Ленинград.

Що се касае до Мондиал 2018, мога да кажа, че съм почитател на мечките. Може би това трябва да бъде талисманът. Летните олимпийски игри през 1980-а в Москва остави ярък отпечатък в моето съзнание. За първи път видях 100-хиляден стадион да освирква своите съотечественици, станали бронзови медалисти. Футболистите дадоха всичко от себе си, но бяха спрени на 1/2-финалите. Дори победата за третото място не можа да спечели публиката. Руснаците винаги искат да печелят. И различно от първото място е загуба.

Мечката, която винаги изпълнява целите си докрай, е отражението на руския характер. От една страна имаме добро, дори мило същество. От друга - то разполага с лапа, която не прощава. Мога да кажа, че си приличам с нея. Затова моето предложение е мечка. Мисля, че светът ще го приеме с възторг - плюшено мече-играчка, която ще бъде подарена на милиони деца", обясни Блатер.