Да поговорим за сина на Малина и другите

Публикувано на: 18.05.2011 11:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
С обявяването на разширения състав на младежкия национален отбор за предстоящи две контроли през юни с Гърция и Македония извънредно неприятно впечатление ми направиха подмятанията по адрес на халфа Симеон Мечев. Той е състезател на Славия, преотстъпен на Берое.

За някои колеги видимо се оказва проблем, че Симо е син на фолкпевицата и лицензиран футболен агент Малина. Видите ли - не бил извикан никой от Левски, но той е в списъка. В Проспорт.бг правилно са забелязали, че за разлика от Мечев има момчета, които почти не са играли, но са повикани. Но това пък е право на селекционера да гради своя план за най-правилен подбор, според неговите критерии.

Да се върнем на Симо(ако предпочитате Мони). С риск съвсем да раздразня някого с претенциите си да знам понякога какво говоря, ще припомня, че преди време написах в коментар именно за Мечев, че много ми напомня играта на Костадин Видолов. Коцето е страхотен критерии за много добрите подавачи, последният голям от тази "порода". И днес продължавам да твърдя същото. За първи път гледах Мечев, когато беше съвсем бледен слабоват юноша в Берое, заедно с Галин Иванов и някои други талантливи деца. Впечатлих се. Съвсем не знаех, че е син на Малина, още по-малко на моя приятел Краси Мечев. По-скоро свързвах фамилията му с един друг Мечев.

С днешна дата Симо започва да дава все по-ясни знаци, че може тази игра. Затова, когато се прибягва до продаваеми жълтурски саркастични подмятания е добре да знаем кому служим. Защото всеки един от нас с доброто и лошото носи отговорност за футболната игра и нейните изпълнители.

За тези, които не напускат кабинетите си, за да отидат "на поле"
ще кажа, че по моя критерий "Костадин Видолов" този спорт в момента разполага с неземния талант на Иван Вълчанов, 19-годишният капитан на втородивизионния Чавдар (Етрополе). Иван имаше нещастието преди две седмици да получи много сериозна контузия, но вярвам, че българското копие на Томас Хеслер съвсем скоро ще дава тон на родния елит.

Ще добавя задължително за незнаещите още две имена. Илиян Илиев от Миньор (Перник). Когато той се състезаваше за клубчето Миньор 1919 доведох в Перник много сериозен скаут от Ливърпул, за да погледне играта на едни момчета. Той обаче онемя от изявите на Илиян. Не се учудвам, че сега Илиев започва да пробужда заложеното му от Господ и все повече капацитети се оглеждат в това момче. Отлична техника, отличен поглед върху играта и отличен пас. Само от него зависи колко далече ще стигне.

Томислав Павлов. Имам цялата претенция, че съм отворил очите на Селтик за него преди време. Мога да излея кофа с помия върху момчето, защото тогава родителите му играха некоректно при неговия трансфер от ЦСКА в Глазгоу. Лесно бих могъл да се изкажа подготвено, че е бил провал за Селтик. Но всъщност, Томислав имаше лошия шанс на по-бавното физическо развитие и извънредно силовия футбол в Шотландия го изхвърли зад борда. Свидетел съм, че много хора потриваха доволно ръце и даваха квалификации. Защото не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле.

Томислав обаче навакса. Гледах го за Миньор срещу Черноморец, когато влезе при принудителна смяна и мисля, че момчето каза много категорично с играта си - "Тук съм!". Страхотно включване и страхотно напомняне, че е оценил божия подарък да има забелязващ се талант. Дори синът ми Бранимир Костадинов, който го е гледал и в Шотландия, след мача сподели, че е впечатлен от включването на Томи. И за него ще се намери някой да каже, че го е бутнал баща му Славчо Павлов. Работата е там, че Томислав може и струва ми се, вече е преминал детския период, макар и все още на 19.

Спомням си колко много страници пълнеше Николай Михайлов
със серията от глупости, докато беше в България. И с право. Но и тогава дразнех много хора, особено от моя "червен" спектър, с твърденията си в различни коментари, че в момента той е най-добрият на този пост българин. Допускам, че днес моите опоненти са далеч по-малко.

Нямам отношения с Малина.
Никога не сме си говорили очи в очи. Не познавам и творчеството и. Нейната музика не е моята. Но се дразня, когато децата се заклеймяват някак си, хвърля се кал по тях, само защото е продаваемо да ги свържеш с родителите им. Знам със сигурност, че Симеон Мечев не се срамува от своите. И затова ми се ще да го оценяваме по моженето, а не заради произхода. Да не говорим, че в произхода му няма нищо нито лошо, нито престъпно, нито срамно.

Още по темата____________________________________________

17.05.2011, 22:01
Сеирджии отново подхванаха за слава сина на Малина
Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански обяви разширен състав  за предстоящите контроли с Гърция и Македония през юни. Първат...