Цецо Йончев подкрепя Клуба на ЦСКА в Чикаго

Публикувано на: 02.06.2011 19:55

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Цецо йончев (вляво) в компанията на Жоро Стойков. Кунев снима.
Легендарният Цветан Йончев е подкрепил инициаторите за създаването на Клуб на привържениците на ЦСКА в Чикаго. Знаменитото крило, родом от Враца, също живее и работи в Чикаго. Цецо е имал среща с Галин Кунев и Жоро Стойков в българска механа в града на Арфонс Габриел (Ал) Капоне.

За по-младите припомняме, че Йончев бе част от знаменития отбор на ЦСКА, успял да съсече в два поредни сезона два действащи европейски шампиона - Нотингам Форест и Ливърпул. Цецо беше единственият нападател, който бе вкарал в рамките на 3 сезона голове на всички големи вратари по това време на континента. Като се започне от Арконада, Шилтън, Клемънс...

Подкрепа е оказал и ще гостува бившият вратар на ЦСКА Димитър Попов, който пък бе част от националния тим, станал четвърти в света през 1994 година. Впрочем, именно в Чикаго бе постигната и първата българска победа на световни първенства - срещу Гърция с 4:0.

Приятелите ни от Чикаго съобщават, че проявата е организирана, като пикник. На него ще бъде избран председател и секретар. ще се избере име на клуба, ще се обсъди външния вид на членските карти. Учредителите ще обсъдят устава. Подготвили са прошнурована и прономерована протоколна книга, заради историята.

Организаторите са поръчали знаме 5 на 1.3 метра, както и торта с емблемата на ЦСКА. През  юли месец се предвижда официално откриване в български рестореант, с гости от България.

Още по темата____________________________________________

02.06.2011, 07:48
Възгласи "ЦСКА!" ще ехтят в Чикаго на 12 юни
През април ви съобщихме за богоугодната инициатива на българите в Чикаго да създадат свой Клуб на привържениците на ЦСКА. Мотор на идеята бе Галин Кун...