Феномена си взе "сбогом" и с Бразилия

Публикувано на: 08.06.2011 08:57

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
След като приключи с футбола на клубно ниво, великият Роналдо направи бенефис и за националния отбор на Бразилия.

Феномена каза "сбогом" на феновете в приятелския мач с Румуния. Двубоят, състоял се в Сао Пауло, приключи преди 1:0 за домакините. А единствения гол отбеляза Фред в 21-ата минута.

Именно на неговото място десет по-късно се появи Роналдо. Легендарният нападател престоя на терена до почивката, когато мястото му зае бъдещата звезда на "златистите" Неймар. Четвърт час преди края обаче и той трябваше да напусне игралното поле, тъй като получи контузия.

За времето, което прекара на терена, Роналдо пропусна три възможности да отбележи гол. На полувремето той направи изявление, в което благодари на всички за подкрепата и изрази съжаление, че не е успял да отбележи.

"Хора, страхотни сте! Съжалявам, имах три възможности да вкарам. По ирония съдбата обаче не успях дори в последния ми мач. В прощалния ми четвърт час за Бразилия не съумях да се разпиша.

Това щеше да бъде малък подарък за това, което сте направили за мен. Благодаря ви за подкрепата по време на цялата ми кариера, защото приемахте това, което съм, защото плакахте, когато аз плаках, защото се смеехте, когато аз се усмихвах.

Благодаря от цялото си сърце на всички бразилци, които бяха с мен и ме обичаха през всичките тези години. Благодаря и ще се видим скоро, но този път от другата страна на терена", заяви Роналдо в компанията на двамата си сина Роналд и по-малкия Алекзандър, който снимаше великия си баща с лична видеокамера.