БФС, ПФЛ и клубните босове пак не се разбраха

Публикувано на: 14.06.2011 16:10

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Левски
Футболните босове на водещите отбори в "А" група се събраха днес при президента на Българския футболен съюз (БФС) Боби Михайлов и шефа на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, за да обсъдят проблема с телевизионните правата, както и с наложените на различните клубове глоби за изминалото първенство, съобщи "Дарик".

След края на срещата обаче стана ясно, че няма конкретни решения на този етап и тепърва ще има нови сбирки. Един от собствениците на ЦСКА Иво Иванов заяви, че нещата вървят към съдебни дела относно глобите, но допълни, че ако бъде доказано, че футболистите на ЦСКА не са се явили на интервюта след мачовете, клубът ще си плати санкцията от 20 000 лева.

„Ще има още една среща другия вторник. Предполагам, че сте говорили с колегите. Смятам, че духовете са по-спокойни от преди. Ще се предават мачовете и догодина, на Левски, а ни останалите клубове. Ще търсим приблизителни параметри от новия договор като тези на изминалия”, сподели финансовия директор на Левски Константин Баждеков.

„Идеята за блокираните часове не е лоша и се прилага в Европа. Според мен всичко е възможно относно телевизионните права. Не сме обсъждали конкретни цифри и суми”, пък заяви президентът на Литекс Трифон Попов.