Джиджи Бекали: ЦСКА ни помогна да измъкнем Мораеш от Донецк

Публикувано на: 19.06.2011 00:01

Автор: Проспорт.бг

©stelisti.mysport.ro
Джиджи Бекали
Според румънското издание gsp.ro ЦСКА не просто привлича бразилеца Мораеш, а прави услуга на фамилия Бекали и на братския Стяуа, бившият армейски отбор на северната ни съседка.

Заради дългия спор между Глория (Бистрица) и донецкия Металург, продължил от зимата насам за трансферната сума и стигнал до ФИФА, футболната лига на Север от Дунава не може да регистрира договора на Мораеш, ако той премине в Стяуа.

За този ход на взаимопомощ говори самият шеф на клана и бащица на "стелистите" Джиджи Бекали. "Ако Професионалната футболна лига не може да регистрира договора, то момчето ще отиде да играе в София. Българите ни помагат да си го вземем оттам", казва Бекали.

Изданието предполага, че е пнапълно възможно при благоприятно развитие на спора около Мораеш да последва преотстъпване на бразилеца на стадион "Генча", а след това дори да се стигне до пълен трансфер.

Припомняме, че заради препирните нападателят не бе картотекиран в Украйна, след преминаването му през януари и не изигра нито минута през пролетта, след като вече си бе изградил име на голмайстор в отбора на Глория.

Коментар на Проспорт.бг:
Все пак не бива да се доверяваме напълно на думите на Дижиджи Бекали. Той не е свикнал да става за смях и съвсем спокойно може да си е изградил подобна легенда, защото на Север  бяха засегнати на чест от привличането на Мораеш в ЦСКА. Особено в медиите. Той все пак е бил първи в листата на Стяуа. . Но пък Бекали може и да не лъже...Ще видим.