Българин бил сред "Capo di tutti capi" на "черното тото"

Публикувано на: 21.06.2011 11:17

Автор: Проспорт.бг

©www.123rf.com
Българин е в ръководството на престъпния синдикат, който организира черното тото в света. Това е заявил пред съда във Финландия сингапурецът Уилсън Радж Перумал. Той беше арестуван в Хелзинки малко след като уреди шашмата на мача България-Естония (2:2).

"Тези хора са от Азия и Източна Европа - Сингапур, Хърватия, България, Словения и Унгария" заявил Перумал пред съда.

Миналата седмица Перумал и девет футболисти на финландския Рованиеми застанаха пред съда по обвинение за договаряне на резултати. Сингапурецът е свидетелствал доброволно, че синдикатът е съставен от шест ключови фигури. Единият бил българин.

Вестник „Ню Пейпър" от Сингапур добавя, че има доказателства за цели организирани групи на Балканите, които уреждат мачове. Бандитите се финансират от Сингапур, свидетелства още Перумал.

"В синдиката парите се следят много строго. Ако някой реши да отклонява средства, останалите съдружници могат да му причинят доста неприятности. Животът му ще бъде сериозно застрашен и ако опита да се откаже", свидетелства Перумал пред съда във Финландия, цитиран от вестник "7 дни спорт".

Речник:

Capo di tutti capi
- мафионски израз от италиански, който с англоезичната терминология е "бос на всички босове", нещо като "главен на най-главните".
Етикети: пари, мръсни, черни