Пиронкова смачка и Винъс Уйлямс на Уимбълдън

Публикувано на: 27.06.2011 18:09

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Цвети дава първото си интервю след победата.
Цветана Пиронкова победи с изумителен стил на Уимбълдън  петкратната победителка в турнира Винъс Уйлямс мача с 2:0 сета( 6-2.  6-3) и вече е четвъртфиналистка.

Цветана Пиронкова играе изумително на Уимбълдън срещу Винъс Уйлямс и вече спечели първия сет с два пробива и 6-2.

Ако човек е гледал този мач няма как да не се чувства повече българин. Дори е страхотно да си българин. Цвети бе перфектна в отиграванията и само някои смущения в сервиса във втория сет забавиха неизбежното. Семейството на Цвети и куп величия станаха свидетели на щастливия ден за българката и българския тенис. Майсторството и от кралската ложа аплодираха и младоженците Кейт и Уйлямс.

Спортно-техническите анализи ще направи бащата на Пиронкова, който демонстрира невероятна психика и нулеви емоции край корта. Не можем да не отчетем обаче страхотния за тревно покритие сервис на българката и невероятното хладнокръвие при посрещането на сервиса на Уйлямс. Американката изстрелваше топката със скорост между 160 и 215 км/ч нещо, което е непосилно за много от мъжкия поток.

Сега е време за радост и гордост. Звучеше толкова симпатично от устата на съдийката да чуеш с колко води в резултата Мис Пиронкова. Страхотно.

"Много съм щастлива, че за втора поредна година съм на четвъртфиналите", бяха първите думи на Цвети в миксзоната на турнира. " Излязох без грам напрежение. Бях много спокойна и се стараех да играя моята игра. Знам, че следващата ми съперничка е чехкинята Петра Квитова. Досега нямам победа над нея, но се надявам сега да постигна първата", завърши интервюто си Пиронкова.