В Парма мислели, че играят с Локомотив (Пд), не с Лудогорец

Публикувано на: 24.07.2011 17:58

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Грандиозен скандал забърка фирмата организатор на втория подготвителен лагер на Локомотив, научи самият клуб след собствено проучване. След сигнал до ръководството на „черно-белите” достигна информация, че контролната среща на Парма срещу Лудогорец (Разград) е трябвало да противопостави италианците срещу „черно-белите”.

Непосредствено преди двубоя, около стадиона домакин на проверката в Тевико Терме, са били разлепени плакати, според които съперник на Парма е именно Локомотив. Проучването на пловдивчани показва, че не става дума за правописна грешка или недоглеждане, а информацията на трансперантите е изготвена много преди провеждaнето на мача и обхваща цялата лятна програма на италианците.

От клуба излязоха с официална позиция, в която изказват възмущението си от случилото се и се съмняват в коректността на фирмата организатор, която неясно по какви причини е заменил Локомотив с Лудогорец.

„Съмняваме се, че решението за тази промяна е свързано с симпатиите към двете емблеми. Ние като клуб, футболисти и фенове сме възмутени от случката и няма да оставим нещата по този начин. Ще търсим отговорност от фирмите австрийската фирма „Медиа спорт Евентс” и лицензираният към ФИФА румънски мениджър Раду Матасерану”, обяви административният директор Атанас Узунов.