БНТ и ТВ7 дават по 1 мач на кръг от "А" група

Публикувано на: 01.08.2011 18:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов разкри в ефира на Спортно шоу "Гонг" по "Дарик" радио, че БНТ и ТВ7 са телевизиите, които ще излъчват новия сезон на българското първенство.

Всеки кръг ще бъдат излъчвани общо два мача – по един по двете телевизии. В първия кръг двубоите, които ще могат да се гледат, ще бъдат Левски – Славия и Локомотив (София) – ЦСКА.

"Мога да успокоя зрителите на българския футбол, ще гледат 2 мача през уикенда от родното първенство. Всички запалянковци могат да бъдат спокойни. БНТ и ТВ7 ще излъчват Локо (София) – ЦСКА и Славия – Левски. Днес получих писмото от БФС, утре банковата гаранция е във футболния съюз. Мисля, че до петък всичко ще бъде наред."

"По един мач на кръг ще дават телевизиите", каза още веднъж Михов, който потвърди, че сумата за правата е 6 милиона лева.

"Програмата е ясна, трябва да се уточнят часовете, ще се съобразим и със изискванията на футболните клубове, които играят в евротурнирите. Няма да има мачове от 21 часа. За сега БНТ са абсолютно коректни, благодарим на правителството, че им помогна. Благодарим и на шефовете на ТВ7, които по този начин помагат на футбола ни", допълни Михов.