Романов направи първо уволнение за сезона, взе Пауло Серхио

Публикувано на: 03.08.2011 11:24

Автор: Проспорт.бг

©heartsfc.co.uk
Пауло Серхио вече с екипа на Хартс.
Владимир Романов отнесе клубната легенда Джим Джефрис и назначи доскорошния старши на португалския Спортинг Пауло Серхио. Ексцентричният собственик на шотландския Хартс изобщо не се замисли да направи първо уволнение във футбола във Високата земя, независимо, че Хартс започна преди десетина дни впечатляващо и изпусна Рейнджърс на "Айброкс", като направи 1:1.

В Лига Европа обаче играчите и треньорът ядосаха сериозно Романов, след като направиха 1:1, като гост на световно неизвестният тим на Пакс от Унгария. За капак Хартс взе, че загуби домакинството си във втория кръг на шампионата, миналата неделя с 0:1 от Дънди Юнайтед.

Романов не чака дълго и в рамките на 24 часа уволни клубната легенда, назначи португалеца и той вече пое работата.

При всички случаи 43-годишният треньор ще има минимум два сериозни проблема. Първият е свързан със селекцията и отсъствието на креативни играчи в състава. Вторият е свързан с тактическата култура и нежеланието на местните тимове да излязат от консервативната за съвременния футбол 4-4-2. Преди три години Ангел Червенков срещна невероятна съпротива в опита му да използва 4-5-1. Няма съмнение, че Серхио няма да се примири с опасното използване на вариациите на 4-4-2, но дали ще има с кого да изпълни замисъла си ще се види тепърва. Романов не си пада по покупките на скъпи играчи.

След това назначение Романов показа за пореден път, че се увлича да копира своя приятел Роман Абрамович. Абрамович си взе миналогодишния наставник на Порто, Романов не закъсня с миналогодишния наставник на Спортинг (Лисабон).

В интерес на истината в тези динамични 24 часа беше разгледан и вариант с поредна покана към Ангел Червенков. Българският треньор на практика остана на финалната права, но се прецени, че моментът е твърде критичен и експериментът с привличането на Пауло Серхио Бенто би могъл да окаже мобилизиращ ефект в отбора. Все пак португалецът е съвършено нов в клуба, а и досега никога не е работил извън Португалия.